21.05.2017

Romantični minimalizam sa elementima srpske i španske tradicije

CREATED BY TEATRIX 20:58 PM
labels:

Dozvolite nam da Vas upoznamo sa Marijanom i Victorom i da Vam predstavimo njihov savršen dan! Osvojili su naša srca od prvog trenutka a njihova priča zaokružena je elegantnim, modernim venčanjem u krugu porodice i bliskih prijatelja. Ipak ono što ovo venčanje sigurno izdvaja od mase drugih jeste činjenica da to nije bio samo spoj dvoje ljudi, dve porodice, već i dve kulture, dve nacije i svakako dva temperamenta, tradicionalnog srpskog i toplog španskog.

Kako je sve počelo…

“Upoznali smo se u Oxfordu, nekoliko meseci nakon što sam se iz Norveške preselila u Englesku. Oboje smo se pridružlili organizaciji za expat networking (InterNations). Jedne večeri okupili smo se u jednom kineskom restoranu, to je za Victora bilo prvo okupljanje, a za mene drugo. Kada sam ga videla kako ulazi na vrata restorana u kome je organizovano druženje odmah sam znala da je on onaj pravi. To veče mi je rekao da se najverovatnije zbog posla seli u Amsterdam, ali na našu veliku sreću ipak se nije preselio. Prvih godinu dana smo se samo družili a onda smo shvatili da želimo da ostatak života provedemo zajedno.”

Prosidba…

“Božić smo proveli kilometrima razdvojeni, on je bio u Barseloni, a ja u Valjevu. Našu razdvojenost on je iskoristio da mi kupi verenički prsten u istoj zlatari gde je i njegov otac kupio verenički prsten za svoju buduću suprugu, njegovu majku. U periodu i pre i posle Božića oboje smo bili zatrpani poslovnim obavezama, a uz to on je i često putovao. Nikako nismo mogli da odvojimo dovoljno vremena jedno za drugo, pa je Victor predložio da prvi slobodan vikend u januaru bude rezervisan samo za nas.Tako je i bilo. Taj dugo očekivani vikend je za mene bio veliko iznenađenje. Insistirao je da sve sam organizuje tako da nisam ni znala gde idemo. Odvezli smo se u Stratford-upon-Avon. Te večeri me je zaprosio u prelepom hotelu koji datira iz XVI veka . Uživala sam u zajedničkom vikendu nesluteći šta me očekuje. Posle spa tretmana naručili smo "room service". Umesto salate koju sam naručila, kada sam otvorila poklopac na tanjiru je bila kutijica sa prstenom. Sutradan me je iznenadio predstavom u Šekspirovom teatru, a uveče po povrtaku u Oxford smo otišli na večeru u Kineski restoran u kome smo se prvi put sreli. Bio je to zaista poseban vikend…”

Planiranje dana venčanja…

“Odmah na početku smo podelili obaveze. Victor je bio odgovoran za organizaciju venčanja u Barseloni, a ja u Beogradu. Teatrix sam pozvala odmah, čim smo odredili datum venčanja. Sa radom Teatrixa sam bila upoznata od samog njihovog početka, prisustvovala sam nekim venčanjima i prijemima koje su organizovali i divila se njihovom radu. Uvek je sve bilo sveže i svedeno. Čak i kada udaja nije bila u planu, znala sam da ću se jednog dana obratiti njima za pomoć, tako da sam od samog početka znala da želim da baš oni organizuju naše venčanje. Želela sam Teatrixalnu svadbu!

Znala sam da je organizovati venčanje “na daljinu”, u Beogradu iz Oxforda gde živimo moguće samo ako imate sjajan tim kome u potpunosti verujete, tako da za mene nije bilo dileme. Rekli smo im da želimo romantični minimalizam, sa elementima srpske i španske tradicije. Znala sam da uklopiti sve naše zamisli u jednu celinu neće biti jednostavno i da cela priča lako može otići u neželjenom smeru, ali smo verovali da ako iko to može, to su oni. Čuli smo se nekoliko puta preko Skype, mi smo im ispričali kako smo zamislili naš veliki dan a onda su nam oni poslali svoje predloge. Ono što mi je bilo najbitnije tokom celokupnog procesa jesu dekoracija, lokacija na kojoj će se održati venčanje i restoran. Želela sam da se zajedno sa našom porodicom i gostima osećamo prijatno tokom čitavog dana.Teatrix tim je vrlo ozbiljno shvatio sve naše želje. Njihov talenat i profesionalizam nas je oduševio. Od tog trenutka, što se organizacije tiče, dali smo Teatrixu odrešene ruke, a oni su sve naše naknadne želje (a bilo ih je prilično) uklapali u svoju sjajnu zamisao našeg velikog dana. “

Restoran…

“Teatrix nam je predložio nekoliko restorana, a zatim su kontaktirali iste i pomogli nam da pronadjemo savršenu lokaciju za naše venčanje, koja je ispunila sva naša očekivanja.”

Prostor u kom je organizovano venčanje odiše posebnom atmosferom, kao da ste u Beograd na trenutak preselili neke druge delove sveta. Visoki plafoni i enterijer u beloj boji vizuelno povećava prostor, a detalji ga čine prefinjenim i ekstravagantnim. Pored toga velika količina svetlosti koja kupa gotovo ceo prostor i pogled na reku vam daje osećaj venčanja na otvorenom a to posebno privlači parove da svoje venčanje organizuju baš u ovom restoranu. Iako ste u gradu “Bohemian Chic” venčanje je moguće.

“Prilikom konačnog izbora pomogli su nam i članovi porodice, tačnije, moja mama, sestra i kum i na kraju smo se odlučili za restoran “Promenada”. Iako nismo lično uspeli da dođemo da vidimo prostor, naša odluka je bila apsolutni pogodak. Posebno bih želela da pohvalim menadžera „Promenade“ sa kojim smo imali divnu komunikaciju od samog početka do kraja venčanja.“

LOKACIJE, VREME, DEKORACIJA, MUZIKA, HRANA…SVE JE BILO SAVRŠENO UKLOPLJENO… BIO JE TO SAVRŠEN DAN PROVEDEN U KRUGU PORODICE I BLISKIH PRIJATELJA…BILO JE I ZVANICA IZ INOSTRANSTVA, ČAK 9 RAZLIČITIH NACIJA

Zvanice...

„Venčanje je bilo u krugu porodice, najbliže familije i prijatelja. Imali smo dosta zvanica iz inostranstva, čak 9 razlicitih nacija.“

Dekoracija...

“Trudili smo se da dekoracija zadovolji sve zahteve mladenaca i da ih predstavi u pravom svetlu. Naravno njihova ljubav je bila u prvom planu ali zbog same činjenice da je u pitanju „internacionalan par“ posebno smo vodili računa da taj aspekt bude naglašen dekoracijom. Izdvojili bismo ilustraciju kao deo enterijera koja je oslikavala spoj dve kulture i dva rodna grada Maje i Victora, ilustraciju Barselone i Beograda, razne dekorativne elemente koji su svojim dizajnom predstavljali sintezu Srbije i Španije, ruzmarin bedževi, medenjaci i liciderska srca, rakija bar, menije, brojeve za stolove i sl.

Mladenačka „Gola torta“ (Naked cake) je bila ono što ovoj priči daje "Bohemian Chic" notu zbog svoje rustičnosti i dizajna koji nas asocira na prirodu, leto i venčanja na otvorenom.

„Teško nam je da izdvojimo neki poseban momenat ili detalj koji bi obeležio taj dan, jer naše venčanje je u celosti bilo posebno u svakom smislu od samog početka do kraja. A svi dekorativni momenati su mi podjednako dragi, jer su tačno opisali nas i našu ljubav.“

Još jednom čestitamo Maji i Victoru i želimo im sve najbolje!

Više fotografija sa venčanja možete pogledati ovde: http://www.teatrix.rs/event/15/maja-victor.html